Dunavarsányi TE

Dunavarsányi TE

Szép sikerek a foci utánpótlásban

Az újév beköszöntével mindig vonalat kell húzni és értékelni az eddigi tevékenységünket, hogy hol tartunk és merre vesszük az irányt. Keresztesi Ferencet kérdeztük, hogyan is alakult a labdarúgó szakosztály utánpótlása 2023-ban.

– Hogy alakult az idei évetek eredményesség szempontjából?
– 2023-as évünk rendkívül sikeresen alakult az utánpótlás számára. A Bozsik programban szereplő csapataink (U7, U9,U11)
folyamatosan a csoport legjobbjai közt vannak! Bajnokságban szereplő csapataink közül az U13-as korosztályunknál tavasszal még inkább a tapasztalat szerzés volt a célunk hiszen akkor még az 1 évvel idősebbek ellen kellett helyt állnunk. Ősszel viszont már rendkívül jól teljesített a csapat hiszen 9 mérkőzésből 8 győzelem mellett csak 1 vereség volt. Ezzel a második helyen végeztünk.
Az U16-os csapatunk tavasszal a Pest megyei első osztályba jutott ahol nagyon jó és erős csapatokkal mérhette össze az erejét és kiváló mérkőzéseket tudtunk játszani. Csapatunk 37 csapatból a 6. helyen végzett a tavaszi szezon végén. Az őszi szezonra átalakult a csapat hiszen sokan kiöregedtek viszont érkeztek fiatalok az U13-as korosztályból. Ennek ellenére az alapszakasz végére a 3. helyen végeztünk.
Az U17-es csapatunknál is a tavaszi szezonnal kezdeném az értékelést. A Pest megyei másod osztályban szerepelve végsőkig harcban a dobogóért de végül az 5. helyet megszerezve végeztünk. Az őszi szezonra itt csak ketten „öregedtek” ki a csapatból ezért nagyon bizakodva vártuk a szezont. Nem is okozott csalódást a csapatunk hiszen az alapszakasz végére a 2. helyen végeztünk.
– Kiemelnél-e valakit, vagy valamelyik csapatot, akik a legtöbbet fejlődtek?
Minden csapatunk fejlődött és egyénileg is sokaknak kimagasló volt a teljesítménye. Talán csapatként au U13-as korosztályunk mutatta a legnagyobb fejlődést.
Mi a célotok az utánpótlásnevelésben?
A legfőbb célunk, hogy olyan utánpótlás csapataink legyenek akik folyamatosan évről-évre bármelyik bajnokságban a dobogóért tudnak küzdeni. Élmény legyen nézni a játékukat és a pályán belül és azon kívül is egy igazi közösséget alkossanak.
Mit terveztek 2024-ben, mentek-e kupákra, tornákra?
2023-ban 3 utánpótlás csapatunkkal (U12-U14-U16) részt vettünk Ausztriában a Wolfsberg Cup elnevezésű nemzetközi tornán. Nyugodtan mondhatom, aki részese volt ennek, legyen játékos, szülő egyaránt egy életre szóló élménnyel gazdagodott. Az U12-es és az U14-es csapatunk egyaránt Fair play díjas lett a tornán. Az U16-os csapatunk bejutott a döntőbe ahol közel 3.000 néző előtt játszva végül a 2. helyen végeztünk.
2024-ben két nemzetközi tornát terveztünk a versenynaptárunkba. Az első tavasszal amikor visszamegyünk a wolsbergi tornára, 2 db U13-as és egy U16-os korosztállyal. A második az ősszel lesz ekkor Olaszországba megyünk az Italy Cup-ra Lignanóba, itt is 3 csapattal tervezzük az indulást U14,U16,U19. Remélem az idei évben is szép sikereket fogunk elérni a csapataikkal.