Dunavarsányi TE

Dunavarsányi TE

Ezüstös lányok

A DTE Kézilabda Szakosztályának női ifjúsági csapata ezüstérmet szerzett a III. osztályú ifi bajnokságban. A CSAPAT csupa nagybetűvel a tavalyi évet az első helyen zárta, mégsem kapott érmet, mert a pandémia miatt felfüggesztették a bajnokságot. Tehát idén duplán jár a taps a lányoknak!

„Úgy indultunk neki ennek a bajnokságnak, hogy meg szeretnénk nyerni és feljutnia másodosztályba, tudtuk, hogy az Érd nagyon erős és velük leszünk nagy csatában az aranyért. 16 fős kerettel indultunk neki a bajnokságnak, de télen sajnos több okból is, de megfogyatkoztunk. A tavaszi szezonra több kulcsjátékosunk abbahagyta a kézilabdát, eligazolt, vagy megsérült. 10-en maradtunk és nagyot küzdöttünk. Boldogok vagyunk az ezüstéremmel a nyakunkban, nagyot melóztak az ifi lányok, akik két fronton harcolnak, hiszen a felnőtt bajnokságban is rengeteget játszanak.”- tudtuk meg Váraljai Ádámtól a csapat edzőjétől.

A számok nyelvén a szezon:

777 gólt lőttünk 20 mérkőzés alatt, ami messze a legtöbb az egész bajnokságban. Meccsenkénti átlag góltermésünk közel 39 gól. 525 gólt kaptunk a szezonban, ez az Érd mögött a második legkevesebb, ami meccsenként átlagban közel 26 gól. 20 mérkőzésből 18-at tudtunk megnyerni és 2 meccsen szenvedtünk vereséget, mind a két vereséget az Érd ellen szenvedtük el. Az őszi szezonban gól csúcsot is lőttünk, hiszen az első fordulóban 64 gólt lőttünk 60perc alatt, ami egyedülálló ebben a bajnokságban. Az őszi odavagon az Érd ellen sima vereséget szenvedtünk hazai pályán, ezen az egy meccsen semmi nem jött össze a legerősebb csapatunkkal sem.

A tavaszi szezonra, a házi gól királynő jelöltünk Gaál Dorina családi okok miatt eligazolt magasabb osztályba (elköltözött), kulcs játékosunk Simoncini Paola szárkapocscsont-törést szenvedett, Jammoul Lulu és Jammoul Suad pedig abbahagyta a kézilabdát.

A lányok viszont felnőttek a feladathoz és hozták ugyanazt a szintet tavasszal is. Nagyon sokat és látványosan fejlődött az egész csapat, és rengeteg jó teljesítmény volt. Tavasszal is csak az érdi csapat tudott minket legyőzni egyedül, de ez a megfogyatkozott csapat mégis sokkal szorosabb mérkőzést játszott idegenben, mint ősszel itthon, hiszen csupán két gólos (29-27) vereséget szenvedtünk az egyébként serdülő I. osztályban pallérozódó érdi lányok ellen. Csapatunk legeredményesebb játékosai: Csergő Csenge, Vig Laura, Gaál Dorina, Fejér Barbara és Tóth Dorottya voltak.

Csapatunk tagjai:

Antal Laura, Csabai- Singószki Hanna, Csergő Csenge, Fejér Barbara, Galkó Laura, Gulyás Panna, Jammoul Lulu, Jammoul Suad, Leimszider Viktória, Molnár Henrietta, Ónodi Vivien, Ónodi Virág, Simoncini Paola, Szenyán Kinga, Szenyán Tímea , Torma Krisztina, Tóth Dorottya, Vig Laura.

Csapat edzői: Vitányi Attila, Váraljai Ádám

Gratulálunk!