Dunavarsányi TE

Dunavarsányi TE

Labdarúgás: menetelés a Magyar Kupában!

Történelmi sikereket ér el a Dunavarsányi TE labdarúgó-csapata a Magyar Kupában. Már az is nagy szó volt, hogy a csapat eljutott az országos táblára, az pedig már álomszerű, hogy immár a legjobb 32 közé is bejutott.

Az első országos körben a Kőrösladányt látta vendégül az együttes és Sipos Roland, valamint Kreisz Ferenc góljaival 2–1-re le is győzte a riválist. A sorsolás a következő fordulóban már nem volt ilyen kegyes, hiszen idegenbe kellett menni, a szintén megyei I. osztályú Kabához.

Az egykor szebb napokat is megélt Meteorit ellen a végsőkig kiélezett küzdelemben Králik Balázs 108. és Bata Csongor 112. percben szerzett góljaival 2–0-ra nyert Patkó György csapata.

A hosszabbításban elért győzelemnek köszönhetően az együttes ismét várhatja a sorsolást és immár szinte elkerülhetetlenné vált egy igazán neves ellenfél. A kupában még minden NB I-es együttes áll, igaz a Ferencváros, még nem játszotta le a mérkőzését Bicskén, de vélhetően veszi majd az akadályt a bajnok. Vagyis akár a zöld-fehérek, vagy a Fehérvár, akár a kupavédő Honvéd, vagy az Újpest is vendégeskedhet Dunavarsányban. Sorsolás november 14-én lesz.