Dunavarsányi TE

Dunavarsányi TE

Labdarúgás: megerősödve kezd a felnőtt csapat

Öt új futballistával a keretben kezdi meg a tavaszi szezont a felnőtt labdarúgó-csapat.

Az együttes télen szerződtette Schmidta Balázst, az NB III-as Dabas-Gyóntól, Kálmán Zsoltot, az ugyancsak harmadik ligás BKV Előrétől, Mag Kristófot a budapest I. osztályban szereplő Csepeltől, valamint Huller Ádámot és Bata Csongort (képünkön) a megyei rivális Dunakeszitől.

Utóbbi játékos szerződtetése különösen érdekes, hiszen Bata Csongor 12 találatával vezeti a megyei I. osztály góllövőlistát.

A csapat február 22-én, szombaton, 14 órakor lép először pályára a tavaszi szezonban, ráadásul nehéz mérkőzéssel indul a tavasz, mert az éllovas Biatorbágy vendége lesz a gárda.

„Már az első meccsen is szeretném viszontlátni azokat az elemeket, amelyeket télen gyakoroltunk – mondta Paktó György, a csapat edzője. – Tisztában vagyunk vele, hogy kemény kilencven perc áll előttünk, ám ennek ellenére is győzni szeretnénk a Biatorbágy otthonában. Persze, ha döntetlenre végzünk, akkor sem leszek elégedetlen.”

A bajnokságról érdemes tudni, hogy a Nagykőröst kizárták, így csak tizenöt csapat szerepel a mezőnyben, amelyben a DTE jelenleg a 10. helyen áll.

„Szeretnénk bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk, mint a helyezésünk mutatja – folytatta a szakvezető. – Télen játszottunk hat felkészülési mérkőzést, amelyek egy kicsit hektikusra sikerültek, hiszen a kemény edzések miatt fáradtak voltak a játékosok. Mindent egybevetve elégedett vagyok és reménykedve várom az új szezont.